skimmelsvamp

Sådan kan du nemt teste for skimmelsvamp derhjemme

Sådan kan du nemt teste for skimmelsvamp derhjemme

Mange begynder at mistænke, at de har skimmelsvamp i deres hjem, fordi der begynder at lugte jordslået. Nogle gange lugter det dog ikke, og du vil derfor først opdage det, når du begynder at få bivirkning af svampen. Derfor er det vigtigt, at du løbende undersøger dit hjem og tænker over, om der er skimmelsvamp i din bolig. 

I dag er det muligt for dig selv at teste for skimmelsvamp i dit hjem. Derfor behøver det hverken at være svært eller dyrt for dig at få det testet. Der findes en række steder, hvor du kan købe hjemmetests til at teste for skimmelsvamp. Et af de steder er på skimmel-svamp.dk. De har en række forskellige former for tests. For eksempel har de både en test, der kan måle indholdet af skimmelsvamppartikler i luften, og en, som du kan bruge til at tage en prøve fra væggene. Læs mere på https://skimmel-svamp.dk/ 

Når du skal tage en test derhjemme, er det vigtigt, at du sørger for at undersøge, om du skal lave en test i et andet rum også, eller om det er nok, at du kun tager en prøve i det område, hvor du tror, at der er skimmelsvamp. Når du har taget testen, sender du den ind til skimmel-svamp.dk, og de analyserer prøven for dig. Derefter sender de dig svaret, og du kan begynde at finde ud af, hvad du vil gøre ved problemet. 

Når du har skimmelsvamp i dit hjem, er det vigtigt, at du sørger for at få gjort noget ved det hurtigst muligt. Hvis du ikke gør det, kan svampen begynde at påvirke dit helbred. Det kan for eksempel være ved, at du får hukommelsesbesvær, og at du får problemer med at trække vejret. Bliver du påvirket af svampen i længere tid, kan det altså have store konsekvenser for dig. Derfor skal du gøre noget ved det, hurtigst muligt.