Gynger

Sådan får du god fart på en gynge

Selvfølgelig behøver der ikke gå konkurrence i den, men når man falder over gynger til legepladsen, så ser mange børn for sig, hvordan de kan komme til at gynge højt:

For lad os bare være ærlige: børn tager det jo ikke roligt og i midttempo = det skal gerne være vildere og vildere hele tiden – også selvom de er alene og ikke skal imponere voksne eller andre børn.

Så når man har plantet bagdelen i sådan en gynge, så mærker man med det samme efter, hvordan man kan komme til at svæve højt op i luften både fremad og bagud, og der er nok spor på jorden efter andre brugere, der har brugt kræfter på at komme højt.

Nogle gynger er bedre konstruerede til at gynge højt med end andre, men der er heldigvis tricks til, hvordan man kan komme højt med dem på egen hånd.

Kom højt op med gyngen – men pas på dig selv!

Det mest almindelige er, at man sparker sig væk fra jorden, når man gynger, og når man kommer bagud, så samler man benene og fødderne under sig, så der kommer mindre vindmodstand, der kan sinke farten for en.

Måske er det endnu mere almindelige, at man får en person til at skubbe en, og hvis man benytter de ovennævnte metoder, så kan man komme virkelig højt.

Man kan også stille sig op på gyngen og knæle lidt ned, så man kan få fart på, men det er en anelse farligt, så det kan ikke anbefales.

For sikkerheden kommer altid først, for selvom gyngen måske er godt konstrueret og sikker i sig selv, så er det stadigvæk ens egen opgave at sørge for, at man ikke kommer til skade.

Hvis der er tale om små børn på legepladsen, så skal man måske have en voksen til at holde opsyn med dem.