gasflaske

Hvad du gør, når gasflasken er tom

Hvad du gør, når gasflasken er tom

Det sker jo desværre, at ens gasflaske bliver tom, så man er nødt til at gøre sig i ombytning af gasflaske.

Gasflasker var i sær mest udbredt ved campingferie-områder, hvor man brugte gas til at varme op ved et gaskomfor og andre fornødenheder.

Derfor forhandlede den tilhørende kiosk ved campingpladsen også ofte forskellige gasflasker i forskellige størrelser, så alle campister kunne få opfyldt deres behov til at udnytte kassen, når man ikke kunne bruge elektriciteten fra hjemmet – og en selvkørende generator var lige voldsom nok.

Nogle gange kunne man få tilført strøm, hvilket mange campingvogne da også brugte, men man prøvede – og forsøger stadig – at spare på dette, så man bruger gas på komfuret og ikke el.

Dog skal man huske at være på passelig ved brug af åben ild ved gas. Vidste du for resten af gas i sig selv ikke lugter, men vi mennesker selv har tilsat det en essens, så vi kan lugte, hvis der er gasudslip?

Også udendørsfolk bruger gas, når de skal på vandreture eller op i bjergene i udlandet, men der er man ude i at bruge virkelig små flasker med gas, og ofte er disse også indbygget i selve det madlavnings-apparat, man har taget med på tur.

Men siden udbredelsen af brugen af gasgrill fremfor kulgrill, da førstnævnte er lettere at stabilisere og kontrollere, og så er der ikke lige så meget rengøring og affald bagefter, så benytter flere og flere almindelige mennesker sig også af glasflasker hele året rundt – selvom højsæsonen stadigvæk er sommeren.

Disse gasflasker kan man dog ikke bare stille ned til vejen i forbindelse med storskrald.

Ofte får man dem ombyttet til nogle gasflasker af samme størrelse ved forhandlere, butikker og andre steder, hvor gasflasker forhandles.

Skal man ikke bruge nye gasflasker, kan man ofte aflevere dem på ens nærmeste genbrugsstation.