alkoholbehandling

Helhedsorienteret alkoholbehandling

advertorial

I dag ser en misbrugsbehandling markant anderledes ud end tidligere, hvor man troede at det var nok at indlægge misbrugeren til afrusning og så sende personen hjem igen med en række formaninger og et glas antabus eller metadon.

I dag ved man at der skal mere til og at en alkoholiker ofte vil falde i flere gange, før det lykkes at blive misbruget kvit. Det er også vigtigt at finde ud af hvad den bagvedliggende årsag til misbruget. Ved at bearbejde årsagen til misbruget er det muligt at give misbrugeren værktøjer til at komme videre uden hjælp af alkohol. Du kan læse mere om alkoholbehandling her https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/.

Behandlingen

Når du begynder en alkoholbehandling bliver der lagt en individuel plan og alt efter omfanget vil du enten blive indlagt til afrusning. Har du drukket massivt i årevis, kan du ikke blot stoppe fra en dag til den anden uden at din krop går i chok. Derfor skal du afvendes stille og rolig før den reelle behandling kan begynde.

Mange behøver ikke at blive indlagt, hvilke betyder at de kan forsætte med at gå på arbejde og have en almindelig dagligdag.

Når behandlingen er overstået og den almindelige dagligdag træder ind, er det vigtigt at du som misbruger stadig får hjælp. Mange misbrugere der blot bliver overladt til sig selv, når de har fuldført en behandling ender med at vende tilbage til gamle venner og vaner af ren og skær ensomhed og kedsomhed. Derfor er efterværn mindst lige så vigtig som den reelle behandling, for det hjælper misbrugeren med at vende sig til en dagligdag uden. 

En del af behandlingen og efterværnet et også at hjælpe en misbruger med at få kontakt til gamle venner og famile, hvis det er nødvendigt. Det er vigtigt at misbrugeren har venner og familie der bakker op.