Hobbyrum

Få fred og ro i dit hobbyrum

Har du indimellem trang til at isolere dig fra resten af familien og fordybe dig i din hobby? Så bør du overveje et hobbyrum i huset.

Hvorfor indrette et hobbyrum til voksne?

Måske tænker du at et hobbyrum mest er tiltænkt børn. Det er trods alt dem der har mest brug for at kunne brede sig med deres farvelader, perleplader, puslespil og klodser. Men voksne har også brug for et frirum fra de familiære forpligtelser. De fleste mennesker har en passion eller en hobby som de sætter pris på. Og det er altid en stor fordel at kunne dyrke denne i enrum, så man får mulighed for at opnå den fordybelse der skal til.

Uanset om du elsker at sy, nyder at male smukke og lette akvareller eller måske er i færd med at dygtiggøre dig på et musik instrument er det vigtigt at du har fred og ro til at dyrke denne interesse. Mindst lige så vigtigt er det at du ikke forstyrrer resten af familien med dine udfoldelser. Og derfor er et hobbyrum en god idé, også selv om det er forbeholdt dig og din interesse.

Hvordan indretter jeg mit hobbyrum?

Der er mange måder hvorpå man kan indrette et hobbyrum. Opbygning og indretning af hobbyrum skal selvfølgelig tage udgangspunkt i hobbyens type og karakter, og rummets formål.

Hvis rummet blot skal udgøre rammen omkring dine sysler med sy eller strikkemaskinen er det ikke nødvendigt at foretage sig det helt store når det handler om indretning. Skal rummet tjene som musikværelse er det dog smart at kigge på mulighederne for at lydisolere væggene så at resten af husets beboere ikke bliver generet af den daglige øvning. Og skal der males med olie maling i dit nye atelier er det vigtigt at sikre at rummet er godt udluftet.

Læs mere om opbygning og indretning af hobbyrum på husblog.dk