gulvafslibning

Få et pænt og ensartet trægulv med en professionel gulvafslibning

Når et trægulv er blevet lidt slidt i betrækket, er det ikke nødvendigvis et udtryk for, at træværket er sygt eller beskadiget. Det kan ganske vist se voldsomt ud, når dit før så smukke og lyse gulv pludselig fremstår plettet og uensartet i overfladen. Dette ses især, når du fjerner et tæppe eller et møbel – der hvor tæppet har ligget eller møblet har stået, vil gulvet stadig være rigtig pænt.

Men der, hvor gulvet er blevet betrådt allermest, eller lysindfaldet har været stærkest, vil træværket fremstå gråligt eller gulnet. Dette skyldes dels slidspor, hvor skidt og snavs er blevet trådt ned i gulvets overflade, dels solfalming, hvor solens stærke uv stråler stråler har udtørret overfladen og bleget træværkets overflade.

Disse fænomener er særligt tydelige i de lyse sæbe eller lud behandlede gulve, hvor den matte og slidte overflade vil danne en grim kontrast til det hvidlige skær, der karakteriserer denne type gulve. Og så er der alle pletter fra de spildte væsker, som er blevet suget ned i gulvet og har dannet skæmmende skjolder, samt de mange ridser og skrammer, som uvægerligt opstår ved daglig brug.

Kan mit slidte trægulv blive pænt igen?

Disse skader er dog kun overfladiske, hvilket betyder, at de kan fjernes ved en skånsom gulvafslibning. Ved en gulvafslibning slibes 1 – 2 millimeter af træværket bort, og da det som regel er her, de grimmeste skønhedspletter sidder, vil dette være fuldt tilstrækkeligt for at opnå et pænt resultat. ‘

Du behøver med andre ord ikke at skulle ud i en omfattende gulvafhøvling for at få dit gulv til at stå som nyt igen. Langt de fleste trægulve kan godt klare en gulvafslibning, og hvis denne følges op med en beskyttende efterbehandling, kan du have glæde af dit trægulv i mange år fremover. Du kan få et tilbud på en billig gulvafslibning på Gulvkanonen.dk