Selv hvis du er 100 år gammel, så vil stål for dig ikke være noget nyt; måske var det endda noget, som du arbejdede med, da du var helt ung, og det var noget, som du så nye bydele skyde op og blive skabt af.

Stålet kan omformes hurtigere end dengang, man lavede det på B&W-værftet, og man kan lave det mere sikkert, så der ikke er uoverensstemmelser i sammensætningen af grundelementerne, og man har konstrueret maskiner, der både kan lave dem hurtigere, sikrere og mere effektivt, så de også kan komme ud, hvor de skal bruges.

På den måde minimerer man også menneskelige uheld, men man udnytter også tiden, så man kan få mere fra hånden til større perfektion, end man gjorde det tidligere.

Sådan forsøger de fleste produkter at være det nu om dage; det er jo ikke en statshemmelighed, at de fleste forretninger og producenter forsøger at øge omsætningen ved at minimere udgifterne og effektive produktiviteten.

Men det er alligevel lidt specielt med stålindustrien, for det er ikke “bare” endnu en opfindelse af udnyttelse af omgivelserne, som man kan omdanne til brugsværdi, men faktisk noget, som har gjort, at menneskeheden kom ind i en helt ny tidsalder.

Det er måske svært at forstå for de nyere generationer, der lever i smartphones og mener, at verden ikke ville være det samme uden den slags teknologi og slet ikke kan se en verden for sig uden dette.

Og det er da også rigtigt, men den store omvæltning før da var bestemt, at man fik Industrialiseringen.

Den opstod i England lidt hurtigere, end den ramte store områder af resten af Europa, men da den første ramte, så gik den som en storm over verden.

Og i midten af denne storm havde man så stålet i en anden stålbalkon af en konstruktion, som kunne være samlingspunktet om alle de landvindinger og opfindelser, som udsprang derfra.